ΒΙΕΤΝΑΜ 10 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΙΕΤΝΑΜ 10 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1

 

Αναχώρηση

 

Αναχώρηση από Ελλάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού), με τελικό προορισμό το Ανόι.

 

Ημέρα 2

 

Άφιξη στο Ανόι: περιήγηση

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Hanoi. Υποδοχή, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση στo Hanoi.

 

Ημέρα 3

 

Άφιξη στο Ανόι: περιήγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Γνωστό και ως το «Παρίσι της Ανατολής», το Ανόι είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ασίας.

Περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε electric-car, με μικρές στάσεις για αναμνηστικές φωτογραφίες.  Επίσκεψη στην πολυσύχναστη παλιά συνοικία και  το Ναό της λογοτεχνίας, ένα πραγματικό στολίδι της αρχιτεκτονικής και τεράστιο κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς, που υπήρξε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Προαιρετικά για το βράδυ, παράσταση με μαριονέτες στο νερό! Πρόκειται για μοναδικό παραδοσιακό θέαμα και το αυθεντικότερο είδος λαϊκού θεάτρου που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στο Βιετνάμ.

Διανυκτέρευση στo Hanoi.

 

Ημέρα 4

 

Ανόι > Χα Λονγκ: 2-ήμερη κρουαζιέρα με παραδοσιακό ιστιοφόρο

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Αναχώρηση για τον όρμο Ha Long Bay , που ετυμολογικά σημαίνει «ο δράκος που έπεσε» και σύμφωνα με την μυθολογία τα μικρά νησάκια γύρω του δημιουργήθηκαν από τα κτυπήματα της ουράς του! Άφιξη και επιβίβαση σε παραδοσιακό ιστιοφόρο το οποίο θα σαλπάρει στα σμαραγδένια νερά του κόλπου με θέα τις προεξοχές των τεράστιων ασβεστόλιθων. Γεύμα & Δείπνο εν πλω, παράλληλα με μικρές στάσεις σε παραδοσιακά ψαρο-χώρια (π.χ. Vung Vieng: Bhaya Classic Cruise) ή/και εξερεύνηση σε ιδιαίτερα σπήλαια (π.χ. Tunnel-cave: Marguerite Cruise, Surprice-cave: Bhaya Classic Cruise. Προαιρετικές δραστηριότητες όπως κολύμπι, καγιάκ κ.α. Διανυκτέρευση σε καμπίνα στo ιστιοφόρο.

 

Ημέρα 5

 

Χα Λονγκ (οδικώς) > αεροδρόμιο Ανόι (αεροπορικώς) > Χούε

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Η κρουαζιέρα συνεχίζεται διασχίζοντας τα πολυάριθμα μικρά από ασβεστόλιθο νησάκια, με θέα την ανατολή του ηλίου, ενώ σερβίρονται ζεστά ή /και κρύα ροφήματα. Μικρές στάσεις σε ιδιαίτερα σημεία και προσφέρεται πρόγευμα. Άφιξη στην προβλήτα νωρίς το μεσημέρι. Αποβίβαση και μεταφορά οδικώς

στο αεροδρόμιο του Hanoi, για την προγραμματισμένη πτήση με προορισμό τη Ηue. Η πόλη της Χούε υπήρξε πρωτεύουσα της δυναστείας Nguyen (Nκουγιέν), που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή του Βιετνάμ για 143 χρόνια (1802- 1945). Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση στη Hue.

Ημέρα 6

 

Χούε: ξενάγηση 

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Μεταφορά στο χωριό Thuy Bieu, όπου θα παρευρεθούμε σε επίδειξη μαγειρικής και ακολουθεί γεύμα. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, η οποία περιτριγυρίζεται από περίφημο «Ποταμό των Αρωμάτων», με πιο σημαντικό την 7-όροφη Παγόδα Thien Mu (Θιέν Μου), Nαό που σχηματίζει οκτάγωνο πύργο. Κατόπιν, ξενάγηση στην Αυτοκρατορική Ακρόπολη, χτισμένη υπό την δυναστεία των Nguyen (Nκουγιέν) το 19ο αιώνα και βασισμένη στις ίδιες αρχές και στο ίδιο σχέδιο με την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα συγκρότημα το οποίο αποτελείται από 40 διαφορετικά κτίρια (όπως Παλάτια, Ναοί κ.α.), όλα συμμετρικά χτισμένα γύρω από τον ίδιο άξονα. Αυτό που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι το εντυπωσιακό Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Minh Mang (Μίνχ Μανγκ), χτισμένο μεταξύ των 1841 – 1843. Πρόταση για αγορές στο παραδοσιακό παζάρι Dong Ba (Nτονγκ Mπα).  Διανυκτέρευση στη Hue.  

 

Ημέρα 7

 

Χούε > Ντανάνγκ: περιήγηση > Χόι Αν

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Επίσκεψη και ξενάγηση στα αυτοκρατορικά Μαυσωλεία των Tu Duc και Khai Dinh. Έπειτα, οδικώς προς την πόλη Hoi An, διασχίζοντας το γραφικό DaNang,με καθοδόν περιήγηση στην περιοχή. Άφιξη στη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη Hoi An, η  οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Ουνέσκο από το 1999, ενώ επίσης διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό λιμάνι της  νοτιοανατολικής Ασίας.  Προτείνεται ανεπιφύλακτα μια απογευματινή βόλτα στα φωτισμένα ιστορικά σοκάκια της παλιάς πόλης. Διανυκτέρευση στη Hoi An.

 

Ημέρα 8

 

Χόι Αν: ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Ξενάγηση στη Hoi An με επισκέψεις σε αξιοθέατα όπως η Ιερή Παγόδα Chua Ong (Τσούα Ονγκ), οι Κινέζικοι Ναοί, η 200-ετών παλιά Βουλή Tan Ky House, η περίφημη σκεπαστή Ιαπωνική Γέφυρα χτισμένη κατά το 16 αιώνα, καθώς και η πολύχρωμη τοπική αγορά. Η βαρκάδα που ακολουθεί στον ποταμό Thu Bon (Του Μπον), αποκαλύπτει ψαράδες, καλλιεργητές στους ορυζώνες και γενικότερα την καθημερινή απλοϊκή ζωή στα περίχωρα. Διανυκτέρευση στη Hoi An.  

 

Ημέρα 9

 

Χόι Αν (οδικώς) > αεροδρόμιο Ντανάνγκ (αεροπορικώς) > Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν): ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του DaNang, για την προγραμματισμένη πτήση προς τη Ho-Chi-Minh (πρώην Σαϊγκόν, όπως είναι παγκοσμίως γνωστή), τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και παράλληλα «την καρδιά και την ψυχή του Βιετνάμ». Πρόκειται για ένα δραστήριο, δυναμικό και βιομηχανικό κέντρο,

ενώ αποτελεί οικονομική πρωτεύουσα καθώς και πολιτισμικό άξονα της χώρας. Πάραυτα, παντού υπάρχει η ομορφιά του ιστορικού πολιτισμού, ενώ οι αρχαίες  παραδόσεις παραμένουν διαχρονικές. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί ξενάγηση η οποία περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μέγαρο της Επανένωσης, πρώην παλάτι του Προέδρου Thieu του Νοτίου Βιετνάμ και των προκατόχων του. Στις μέρες μας το αρχοντικό αυτό κτίσμα, αποτελεί Μουσείο, ενώ επίσης προσφέρεται ως αίθουσα για επίσημες δεξιώσεις. Εντός του Μουσείου, θα θαυμάσουμε τους προσωπικούς χώρους του Προέδρου, θα δούμε την «Αίθουσα του Πολέμου» απ’ όπου καθοδηγούνταν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Νότιου τμήματος της χώρας, καθώς και τον ιδιαίτερο χώρο όπου ο Βόρειος Βιετναμέζικος στρατός τελικά υπερίσχυσε το 1975. Συνέχεια με περιήγηση στα εντυπωσιακότερα κτίρια της γαλλικής αποικιοκρατίας, όπως το Ταχυδρομείο, ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας, το κοινοτικό Θέατρο και το Δημαρχείο. Τέλος, επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο, όπου θα μάθουμε σημαντικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Πρόταση για αγορές στο παζάρι Ben Thanh, το οποίο διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε εμπορικά και αναλώσιμα είδη. Διανυκτέρευση στο Ho-Chi-Minh.

Ημέρα 10

 

Επιστροφή από Χο Τσι Μινχ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Προαιρετικά, εκδρομή στις περίφημες σήραγγες (τούνελ) Cu Chi. Πρόκειται για υπόγειο δίκτυο που εξυπηρετούσε τους Βιετκόνγκ στη διάρκεια του Πολέμου. Παράλληλα με τη χρήση διαμονής και νοσοκομείου, τα τούνελ χρησιμοποιούνταν σαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης τροφίμων αλλά και ως κρύπτες όπλων. Πριν από την ξενάγηση, γίνεται προβολή εισαγωγικού βίντεο με σχετικές πληροφορίες για τη δημιουργία τους. Απεικονίζονται επίσης τα ερείπια μιας παλιάς αμερικάνικης δεξαμενής, διάφορες ανθρωποπαγίδες, αλλά και αμέτρητοι κρατήρες από βομβαρδιστικά Β52. Διασχίζοντας τις σήραγγες, θα μάθουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι Βιετκόνγκ επέζησαν υπόγεια στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).

 

 

Ημέρα 11

 

Άφιξη στην Ελλάδα